Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μαύρος Ωκεανός

Τι σημαινει για μενα ο μαυρος ωκεανος;Αραγε ποσοι απο εμας εχουμε βρεθει σε κατασταση που να νιωθουμε οτι βυθιζομαστε;Και οσο παλευουμε να βγουμε στην επιφανεια βουλιαζουμε ακομα περισσοτερο;Φαινομενο της κινουμενης αμμου καποιος φιλος,μου ειχε πει.Παλευοντας να βγεις για να αναπνευσεις κοιτας γυρω σου και ολα ειναι θωλα.Απο τις σκεψεις,τα ερωτηματα,τις ενοχες,τα λαθη και αυτο σε κανει να χανεις το "βημα" σου ακομα περισσοτερο.Σε κανει πολλες φορες να πεις οτι "μεχρι εδω ειμαι,δεν αντεχω αλλο" και καταρρεεις...

Μερικες φορες περιμενεις μια λαμψη,ενα "χερι" το οποιο θα σε βοηθισει,θα σε τραβηξει στην επιφανεια,αλλα συνηθως αργει,αλλες παλι δεν ερχεται ποτε.

Αναρωτιεμαι αραγε ποσοι απο εμας βρηκαμε αυτο το "χερι";Που μας τραβηξε και σωθηκαμε;Τι ηταν;Ενας φιλος;Ο αδερφος;Ο πατερας;Μια καινουργια σχεση;Ποσο σημαντικο ειναι για τον καθενα μας να εχει εναν αθρωπο τον οποιο να μπορει να σε κανει να ξεχασεις;Να ξεπερασεις;Υπαρχει κανεις που τα αντιμετωπισε ολα μονος;

Πιστευω οτι εκτος αυτων που ηταν τυχεροι να εχουν καποιον, υπαρχουν και οι αλλοι.Αυτοι που συσσωρευουν ολα τους τα ερωτηματα,τις σκεψεις,τα προβληματα τις χαρες,τις λυπες μεσα τους.Σε αυτους ανηκω και εγω.Κλειστο χαρακτηρα με χαρακτηριζουν οσοι με ξερουν, και οπως ειχε πει και ενας φιλος μοιαζω με κολωνα."Οσοι δεν σε ξερουν, νομιζουν με την πρωτη ματια οτι εισαι σωματοφυλακας,αλλα και οι δυο το ξερουμε οτι εισαι εντελως διαφορετικος" .Απαντησα οτι "Αυτος που θα εχει την διαθεση να με γνωρισει θα δει κατι διαφορετικο"Παντα ημουν ετσι.Απλα δεν αφηνω ευκολα ανθρωπους να με πλησιασουν.Ισως το κανω απο αμυνα.Ισως παλι θελω να ξερω το ποιος πραγματικα θελει να με πλησιασει και αν οντως αξιζει.

Οπως και να εχει οπως και να ειναι τα πραγματα αυτη την στιγμη νιωθω οτι κολυμπαω σε εναν ωκεανο διχως να βλεπω που παω και αν θα μπορεσω ποτε μου να βρω στερια.



Και το χειροτερο... 


Το νερο ειναι μαυρο...


4 σχόλια:

Marouli είπε...

Ολοι κολυμπαμε σε εναν μαυρο ωκεανο παντα, απλα καποιες φορες βρισκουμε για λιγο καποιο κομματι ξυλο, καποια σανιδα σωτηριας, καποιο δελφινι να μας βοηθησει να επιπλευσουμε!
Βρηκα πολλα μα παρα πολλα στοιχεια μου στο κειμενο σου, ανετα θα το ειχα γραψει εγω απλα αυτα τα κειμενα τα δημοσιευω σπανια, οχι γιατι ντρεπομαι απλα προτιμω τα ''γκρινιαρικα'' για να γινουν αυτα η σανιδα σωτηριας μου. Προσπαθω μεσα απο εμενα να βρω το χερι που θα με σηκωσει γιατι κακα τα ψεματα αν ο εαυτος μας δεν μας δωσει ωθηση, οσο και να μας τραβαει εκεινο το χερι δεν προκειται να σγκωθουμε, Να το θυμασαι!

Μαρουλοφιλακια!

Μαύρος Ωκεανός είπε...

Σε αυτο θα συμφωνισω μαζι σου.Η αρχη παντα γινεται με μας.Εμεις ειμαστε αυτοι που θα πρεπει να ξεκινησουμε να κολυμπαμε.Συγνωμη αν κατι που εγραψα σου ειναι γνωριμο αλλα ειμαι καινουργιος στα μπλογκ και δεν παρακολουθουσα καποιο συγκεκριμενο για να "δανειστω" σκεψεις.Αν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα απλα ενημερωσε με και θα το διορθωσω.

Ευχαριστω για το σχολιο σου.

Marouli είπε...

Λοιπον καλε μου.. Μου επιτρεπεις να σε λεω ετσι?
Γραφοοντας :Βρηκα πολλα μα παρα πολλα στοιχεια μου στο κειμενο σου, ανετα θα το ειχα γραψει εγω απλα αυτα τα κειμενα τα δημοσιευω σπανια, οχι γιατι ντρεπομαι απλα προτιμω τα ''γκρινιαρικα'' για να γινουν αυτα η σανιδα σωτηριας μου.

Εννοουσα οτι εχω παρομοιες σκεψεις με σενα οχι οτι μου ''δανειστηκες'' καποιες.. Οτι αυτα τα λογια τα εχω πει και σε μενα γενικα, σαν ανθρωπο καταλαβαινεις? Οχι οτι τα εχω γραψει και τα εχεις παρει.. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα και μια συμβουλη..

Χαλαρωσε λιγουλακι και αφεσου.. Γραψε χωρις να σε απασχολει κατι.. Οτι χρειαστεις εδω ειμαι.. Υπαρχει μειλ στο προφιλ και ειμαι ονλαιν σχεδον 24ωρες το 24ωρο χαχαχα!! Μην σκεφτεις ωρα κλπ οποτε θες χρησιμοποιησε το!

Μαρουλοφιλακια!

Μαύρος Ωκεανός είπε...

Ναι δεν υπαρχει προβλημα στο καλε μου.Οσο για το "δανειστηκα" ναι συγνωμη αλλα εγω καταλαβα λαθος.Απλα προσεχω για να εχω.Ειμαι καινουργιος στο θεμα μπλογκ αλλα μαθαινω γρηγορα.Ευχαριστω για την υποστηριξη.

Βεβαια οτι χρειαστω θα σου στειλω μαιλ.