Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σαν μια κακη ταινια...


Ξυπνώντας σημερα το πρωι περα από το ποσο βαρυ ηταν το κεφαλι μου, όχι από τα ποτα ουτε από την υπερβολικη διασκεδαση, αλλα από την αυπνια και τις διαπεραστικες σκεψεις που με τριγυριζαν ολο το βραδυ καταλαβα το ποσο μπερδεμενα είναι όλα μεσα μου. Αναμεικτες σκεψεις ποτε για την δουλεια, ποτε για εκεινη, ποτε για το ποσο λαθος ειμουνα σε πολλες από τις αποφασεις που πηρα στην ζωη μου. 

Ακομα δεν μπορω να καταλαβω το γιατι όλα ερχονται όταν αποφασιζεις να πεσεις στο κρεβατι. Είναι αυτή η κατασταση στην οποια βρισκεται το σωμα και επιβαλει στο μυαλο να παρει τον ελεγχο; Πολλες φορες προσπαθισα να τις αποκοψω, να τις σταματησω αλλα μολις εγερνα το κεφαλι μου στο μαξιλαρι και εκλεινα τα ματια, όλα αρχιζαν να περνανε μπροστα μου σαν μια ταινια. Μπορουσα να αισθανθω και τους ηχους. Διαφορα αποσπασματα αναμνησεων. Μια λαθος επιλογη, ο χωρισμος, αμεσως μετα μια τυχαια χαρουμενη στιγμη (λες και όλα γινοταν με βαση καποιο σχεδιο, δυο ασχημα ένα καλο). 

Νιωθω ακομη αυτό το φτερουγισμα στην καρδια, που νιωθεις σε πολλες καταστασεις.Οταν ερωτευεσαι, όταν φοβασαι, όταν εισαι υπερβολικα χαρουμενος η όταν εισαι υπερβολικα στεναχωρημενος. Αλλα το δικο μου φτερουγισμα φοβαμαι πως είναι το ασχημο. Προσπαθω να απασχολω τον εαυτο μου με διαφορα πραγματα μεσα στην μερα απλα για να μην σκεφτομαι. Όμως όταν κανεις πραγματα τα οποια είναι συνδεδεμενα με μια αναμνηση αυτό σε γυριζει νοερα πισω και είναι σαν να εισαι ξαπλωμενος και να σκεφτεσαι οσα σου κοβουν τον υπνο.

Τα εχω με τον εαυτο μου. Τα εχω γιατι του επετρεψα να κανει λαθη τα οποια υπο άλλες συνθηκες δεν θα εκανα ποτε. Μυαλο και καρδια εγιναν ένα κουβαρι και διχως σκεψη οι λανθασμενες αποφασεις πηρανε την πρωτοβουλια να δρασουν.Ελπιζω μονο πως από ολη αυτή την κατασταση να μπορεσω τουλαχιστον να μαζεψω τα κομματια του εαυτου μου που με κανουν και χανω την πιστη μου σ’αυτόν.

3 σχόλια:

Skouliki είπε...

η μοναξια σε κανει να σκεφτεσαι πολλα και συνηθως οταν ηρεμεις
οι αποφασεις σωστες η λαθος και οι συνεπειες αυτων ειναι η ροτα στην ζωη του καθενος \
αν μπεις στο τρυπακι του τι θα γινοταν αν ειχα κανει κατι διαφορετικο μαλλον θα καταναλωθεις σε υποθετικα πραγματα και θα χασεις "στιγμουλες"

παιδι τπυ μυαλου εγω και οχι της καρδιας ζω με ιστοριες και αναμνησεις που εγω επιλεγω προσπαθοντας να μετριασω τις οποιες μελλοντικες καταστασεις ωστε να μπορω να προφυλασω οσο μπορω τον εαυτο μου βεβαια ετσι χανο λιγο απο τον αυθορμητισμο αλλα ειμαι οκ

δεν υπαρχουν λαθος αποφασεις μονο αποφασεις σκληρες ..αν κατι σου μοιαζει τοσο λαθος ντυσου τρεξε και διορθωσε το..αν δεν μπορεσεις θα ξερεις οτι προσπαθησες

καλη αρχη στο blog σου

Marouli είπε...

Τις ιδιες αποριες με εσενα εχω και εγω σχετικα με τα βραδια..
Ακομα δεν εχω βρει καμια απαντηση..
Οσο για τις λαθος αποφασεις δεν εχω να πω κατι παρα μονο οτι καποια στιγμη στο(μακρινο) μελλον θα μας κανουν σοφοτερους..
Και ξερω παααααααρα πολυ απο χωρισμο(προσφατως χωρισα) και ποναω καθε φορα που κανω, σκεφτομαι οτιδηποτε που ηταν συνδεδεμενο με εκεινον..
Περαστικα μας!!

Μαρουλοφιλακια!

Μαύρος Ωκεανός είπε...

Skouliki -> Οντως θα συμφωνισω μαζι σου οσον αφορα την μοναξια.Αλλα πολλες φορες και με αλλους να βρισκεσαι νιωθεις μοναξια.Το θεμα ειναι να μπορεσεις να αντιμετωπισεις αυτο το αισθημα.

Μ'αρεσει ο τροπος σου αλλα οπως λες χανεις τον αυθορμητισμο σου.

Οσο για τις αποφασεις ειναι η δικη μου σκοπια οτι εκανα λαθος.Και θα συμφωνησω οτι πρεπει να το κυνηγας αν νιωθεις ετσι τουλαχιστον θα λες οτι προσπαθισα.Αλλα απο το σκεφτομαι μεχρι το κανω ειναι μεγαλος ο δρομος...


Marouli -> Οντως εγω αυτο προσπαθω να καταλαβω.Αλλα εχει να κανει και αυτο που λεει το σκουλικακι.Η μοναξια.Αχ αυτοι οι χωρισμοι και γενικοτερα οι σχεσεις.Η θα σε ανεβασουν η θα σε ριξουν αποτομα κατω.