Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Απολογισμος - Βημα Πρωτο

Πηρα καποιες μερες για να μπορεσω να ξεκαθαρισω καποια πραγματα μεσα μου.Ηταν το πιο λογικο τουλαχιστον πραγμα που μπορουσα να κανω.Δεν θα πω οτι ολα λυθηκαν με το πατημα ενος κουμπιου απλα πιστευω οτι εκανα την αρχη.Ειδα τι και ποια ειναι αυτα που τριγυριζουν στο μυαλο μου.Δεν μιλησα με φιλους ουτε βγηκα με γνωστους.Αλλωστε θα ηταν κατι που απλα θα χαλουσε την παρεα.Δηλαδη η διαθεση μου και το βλεμμα στο κενο.Δεν θελω να "φορτωνομαι" σε κανεναν.
Πιστευω πως το να καθισω και να αναλυσω το τι μου συμβαινει ειναι δωρον αδωρον.Ετσι νομιζω.Θα μου πει καποιος πως το ιδιο κανεις και με το μπλογκ τωρα.Δεν θα διαφωνησω αλλα τουλαχιστον εδω μπορει καποιος να επιλεξει αν θα με ακουσει η οχι.Δεν υπαρχει το αισθημα της αναγκαστικης ψυχαναλυσης οπως λεω μερικες φορες.Δηλαδη να καθισει καποιος εστω και να μην θελει να σε ακουσει μονο και μονο για να τα πεις καπου.Να φυγουν απο μεσα σου.

Εγω παντα το εκανα για τους αλλους.Παντα ειχα ολη την καλη διαθεση,την υπομονη και την κατανοηση η τουλαχιστον προσπαθουσα να κατανοησω την κατασταση του αλλου.Αυτο παλι που πιστευω οτι συμβαινει σε ολους μας.Να μπορουμε να δινουμε συμβουλες στους αλλους και τις περισσοτερες φορες σωστες και να μην μπορουμε να συμβουλεψουμε τους εαυτους μας δεν μπορω να το καταλαβω.Ισως επειδη εμεις ειμαστε οι πρωταγωνιστες και χρειαζομαστε τον δικο μας "υποβολεα" για να μας πει τα σωστα λογια γιατι τα ξεχναμε.Ποιος ξερει.

Παντως σιγουρα εγω δεν μπορω να συμβουλεψω τον δικο μου εαυτο ετσι οπως ειναι τωρα.Η παρουσα στιγμη για μενα εχει να κανει με απολογισμο περισσοτερο παρα με συμβουλες για το τι πρεπει να αποφυγω η τι πρεπει να κανω σε μελλοντικες καταστασεις.Δεν ειναι ακομα η στιγμη.

4 σχόλια:

Marouli είπε...

Καλημερα :)

Εκανες ενα μεγαλο βημα, γιατι το πρωτο βημα ειναι μεγαλο! Να κατσεις με τον εαυτο σου! Αυτο χρειαζεσαι και χαιρομαι που το κανεις!!

Οσο γι'αυτο που λες οτι δεν μπορεις να συμβουλευσεις τον εαυτο σου ενω τους αλλους μπορεις ανετα, ειναι επειδη οι αλλοι τα βλεπουν απο αλλη οπτικη γωνια και ο πρωταγωνιστης δλδ εσυ απο αλλη.. Παντα ετσι συμβαινει..
Να θυμασαι οτι τα πραγματα δεν αλλαζουν απλα αλλαζει η οπτικη γωνια που τα βλεπουμε..

Μαρουλοφιλακια!

kittaro είπε...

Είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε όλους μας… Ακόμη κι αν ο περίγυρος μας, οι όποιοι φίλοι μας θέλουν κι επιθυμούν να μας αφουγκραστούν και να μας συμβουλέψουν δε συνεπάγεται κιόλας πως μπορούν!

Γι αυτό μη σε απογοητεύει ούτε να σε στενοχωρεί αυτό… Χρειάζεται αρκετή ωριμότητα και ¨σοφία¨ ώστε να συμβουλεύσεις ουσιαστικά κι όχι επιφανειακά τους άλλους! Οι φίλοι σου είσαι πεπεισμένος ότι διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά; Μη κάθεσαι να στενοχωριέσαι και να τα βάζεις με τον εαυτό σου... Εκμεταλλεύσου τη στιγμή! Η μοναχικότητα μπορεί να σου προσφέρει άπλετη δημιουργία… διασκέδαση… χαρά… κι ακόμη τη σπάνια ευκαιρία ν’ ανακαλύψεις και ν’ αφουγκραστείς τον εαυτό σου... Να τον συμβουλέψεις, όπως εσύ λες…

Αρκεί να το κάνεις συνειδητοποιημένα… Να καλλιεργήσεις μία αισιόδοξη στάση προς το ίδιο το άτομο σου πρώτα˙ κι έπειτα αργά μα σταθερά, θα διακρίνεις ολόγιομος χαρά, τη βελτίωση της ζωής σου, σ’ όλους τους τομείς!!! Μα χαμογέλασε… κι άρχισε από τώρα κιόλας ν’ αγναντεύεις με αισιοδοξία το μέλλον… Κανείς τριγύρω σου δεν είναι τέλειος, μην ανησυχείς!!...

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχισεις να εχεις καλη διαθεση απεναντι στους αλλους αλλα κυριως απεναντι στον εαυτο σου.

Μαύρος Ωκεανός είπε...

Μαρουλι--> Ναι πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο ειναι πολυ καλο και ειναι και το επομενο λογικο βημα.Να καθισεις και να τα βρεις με τον εαυτο σου...

Οσο για την οπτικη γωνια μπορει να ισχυει αυτο που λες...

Ευχαριστω για το σχολιο.

Κυταρο --> Σε αυτο που λες για τους γυρω και τους φιλους εχεις μεγαλο δικιο.

Οντως ειναι μια ευκαιρια να ανακαλυψεις ακομα περισσοτερο τον εαυτο σου.Αρκει μονο να εκμεταλλευτεις σωστα την μοναχικοτητα.

Ευχαριστω για το σχολιο.

Μιναν -->Ειναι κατι που οντως το θελω και το χρειαζομαι αυτη την στιγμη.Η καλη διαθεση.

Ευχαριστω για το σχολιο.